dijous, 11 de novembre del 2010

Propostes de racons amb diferents materials! 10 de novembre del 2010

La classe d’avui d’estratègies d’intervenció educatives en la primera infància ha estat d’allò més divertida, original i fantàstica!

Amb això, podem demostrar les ganes que tenim de ser Mestres i el gran interès que mostren a l’hora de fer les nostres tasques per als més petits gran genis.


El primer grup ens ha fet una gran demostració de com treballar la tardor a través d’un racó. Tot estava ple de fotografies, imatges, fulles d’arbres, carbasses, castanyes, etc. Tot un ambient de la tardor el més ben elaborat i dissenyat. I per no queixar-nos una gran recepta de panellets per fer entre tots!









El segon grup ens ha ensenyat a realitzar un racó al voltant del tema del mar i de la muntanya. En diferents taules em pogut experimentar amb tot d’objectes i materials que podem trobar a la muntanya i al mar. L’experimentació era totalment lliure i hem pogut observar, tocar, olorar, etc. I finalment, ens han mostrat diferents objectes amb els ulls tancats per a veure si érem capaços d’endevinar-los!



El següent grup, ens ha endinsat al món del fons marí i, tal com hem fet amb els anterior racons, em pogut tocar un munt de coses!

Petxines, sorra, aigua, pedretes, etc. Eren alguns dels materials que hi havien al racó.




El quart grup ens ha mostrat compodríem dissenyar un racó a través del tema de l’aigua. Experimentant al voltant de tota la classe, em pogut veure que passa quan barregem l’aigua amb altres materials, com la podem transportar, com la podem fer moure, etc.






El cinquè grup ha realitzat un racó enfocat a diferents materials reciclats, ho podíem observar caixes de tot tipus, revistes, tubs de cartró, etc. I, a través d’un conte, em pogut anar formant diferents construccions amb els materials com castells, espases, roses, etc.







I finalment, l’últim grup,ens ha ensenyat el racó de les fruites, on em pogut experimentar amb diferents fruites, estris de cuina i amb xocolata líquida! Mmmmm que bona estava!








Amb tot això podem veure la gran

quantitat d’experiències que els infants poden viure a través de la metodologia dels racons i com aquests gaudeixen plenament d’aquesta activitat.

És molt important que, entre tots, donem als racons la importància que es mereixen a les escoles i el gran aprofundiment que poden donar a la creativitat i imaginació dels infants!

1 comentari: